De KunstMaakPlaats

Marchelma van Breugel

snipper | restauratie | papier | clinic

Bijna mijn hele werkzame leven zit ik al ‘in het papier’. Na mijn studie aan de Kunstacademie in Arnhem was ik werkzaam als assistent-papierrestaurator bij het Museum Arnhem. Ik voltooide mijn opleiding tot restaurator boek- en papier. In deze functie was ik nauw betrokken bij de conservering en restauratie van diverse belangrijke collecties van musea, archieven en particulieren. Na dertien jaar maakte ik een zijstap naar de grafische industrie als papieradviseur. Hier leerde ik papier vanuit een heel ander perspectief kennen en raakte vergroeid met die kant van de ontwerp- en productiewereld.

In 2016 besloot ik om als zelfstandige verder te gaan. Ik heb mijn geliefde vak als papierrestaurator weer opgepakt. Én ik heb de PapierClinic ontwikkeld om alles wat ik weet over papier te delen.

PAPIERRESTAURATIE

Ik analyseer de verschillende soorten schade die je objecten hebben. Daarna bespreek ik de mogelijkheden met je door voor conservering en eventuele restauratie. Daaruit volgt een behandelplan en een prijsopgave. Werkzaamheden voor particulieren worden uitgevoerd in mijn atelier. Ik ben als zelfstandig restaurator ook inzetbaar voor grotere projecten op locatie.

 

PapierClinic

In de PapierClinic neem ik je mee op een zoektocht naar de vele mogelijke eigenschappen van papier. In een dertigtal archiefdozen heb ik per papiereigenschap informatie en materiaal verzameld. Je gaat proefondervindelijk ontdekken wat specifieke papiereigenschappen betekenen en hoe je deze kunt gebruiken voor jouw werk. Voorbeelden zijn Vezel. Gramgewicht, Formatie, Witheid, pH, Vouwsterkte en Absorptie.

Kijk op mijn website voor meer informatie en contactgegevens:

www.snipper.eu