De KunstMaakPlaats

Kunst en cultuur educatie

Door onze ruime locatie en de beschikbaarheid van docenten en begeleiders is het mogelijk om bij ons culturele activiteiten te volgen. Wij leren mensen graag wat kunst kan brengen.

 

Voor wie

Wij kunnen dit in principe aan iedere groep bieden die die creatief loskomen wil ervaren. Een paar voorbeelden:
  • scholen
  • ISK klassen
  • jongeren groepen
  • organisaties in de zorg
  • gemeenten
 

Welzijn

Spelenderwijs ontdekken wat Kunst en Cultuur met je kan doen, is van grote waarde. Wij bieden een ontspannen sfeer en professionele begeleiding. Op die manier zullen mensen ervaren welke kanalen door expressie worden opengezet.
In een tijd waarbij er van veel mensen wordt verwacht altijd aan te staan en op de top van hun kunnen te presteren is de balans soms ver te zoeken. Een mentale overbelasting verstoort het welbevinden van mensen.
 
Er is een duidelijke relatie tussen creatief en kunstzinnig bezig zijn en welzijn. Creatief denken, leert je oplossingen te vinden die buiten het reguliere liggen. Het leert je het streven
naar “het perfecte” los te laten. Veel mensen geven aan te genieten van het creatieve proces, waarin mislukken niet bestaat. Er is wel avontuur en eigen zeggingskracht wordt ontdekt. 
Dit heeft effect op het dagelijks leven en hoe je dit vorm geeft. Je manier van denken en
doen komt los en maakt vrij.
 

Hier en nu

Voorbeelden ervaren wij iedere keer weer tijdens het werken, wat we de afgelopen jaren al met
verschillende groepen mensen hebben gedaan. Altijd krijgen we terug hoe ontzettend fijn het was om even alles helemaal los te kunnen laten en te focussen op het hier en nu. Je over te geven aan hetgeen het materiaal vraagt en je brein te laten ontspannen.
Het mag worden wat het wil zijn en het proces van maken is wat uiteindelijk de voldoening en het
plezier geeft.
 

Voorstel op maat

Daarom doen wij, in overleg met de groep of organisatie die zich bij ons meldt, graag een voorstel op maat om een culturele activiteit te verzorgen – passend bij de doelgroep.
 

Contact

Wij komen graag met je in contact, bel gerust of stuur een mailtje.