De KunstMaakPlaats

Nelleke Beck

Beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming en kunstgeschiedenis

Als docent beeldende vorming geef ik al meer dan dertig jaar les, met name in keramiek. Ik vertel al zolang ik me kan herinneren mijn verhaal in vorm en beeld. Ik heb me nooit afgevraagd wat ik later worden wilde.  Ik deed al wat ik wilde!

 

Al snel merkte ik dat ik mijn plezier hierin graag wilde delen met anderen.  Lesgeven in beeldende vorming en keramiek was daarom een logische keuze.

 

Nadat ik tijdens mijn opleiding met verschillende materialen en technieken bezig ben geweest, werd keramiek “mijn” materiaal. De keramiekopleiding SBB in Gouda was perfect voor mij. Alles wat ik wil zeggen, doorgeven of achter wil laten, kan ik met keramiek doen. Dat voelt goed en past me.

 

Klei is een oermateriaal. Het heeft een eigen wil, waardoor je er soms ook echt mee aan het stoeien bent. Het ondergaat allerlei fases, gaat van zacht en nat naar droog en keihard. Je kunt er in knijpen, slaan, rollen, of heel fijntjes met mesjes in krassen. Je kunt er mee bouwen, draaien of het laten versmelten. Klei daagt je uit, klei leeft…

 

Workshops

De diversiteit in soorten klei, de vele toepassingsmogelijkheden, de afwerking in oppervlaktebewerking en kleur, zijn eindeloos. Je bent welkom een workshop hierin bij mij te volgen!

 

En of je nu je eigen serviesschalen, tuinbeeld, abstract object of lamp van porselein maakt, ik help je graag. Na een leuke gezellige dag, ga je naar huis met een goed gevoel en ben je even helemaal tot jezelf gekomen. En je neemt natuurlijk een super leuk resultaat mee! 

 

Ieder seizoen plan ik weer workshops met nieuwe onderwerpen. Er zijn ook thema’s die ik al vele jaren geef, zoals de workshops met zwarte klei.

 

Voor meer informatie:

Op mijn website

www.depapaverhoeve.nl

kun je meer

over mij lezen

en foto’s van mijn werk zien.