De KunstMaakPlaats

Workshops en cursussen bij Nelleke Beck

Bij de workshops op de agenda kan een ieder zich vrij inschrijven via de e-mail: keramiek@depapaverhoeve.nl.

 

Daarnaast kan in overleg voor een groep een eigen datum en workshop worden gekozen. Om zeker te zijn dat de gewenste datum nog beschikbaar is en de persoonlijke wensen door te nemen ben ik ook per e-mail te bereiken, waarna er in een telefoongesprek aanvullende informatie kan worden gegeven.

 

Er bestaat ook de mogelijkheid om een groepsworkshop bij u op locatie te doen. Voorbeelden hiervan zijn een teamuitje, vrijgezellenfeest, familieviering, kunstproject op school, activiteit bij de zorginstelling of het maken van een gezamenlijk keramisch kunstwerk als interieurstuk of tuinbeeld bij uw bedrijf.

Keramiek bordje beschilderen

Tijdens deze workshop gaan we, op biscuit gebakken bordjes, een leuke afbeelding aanbrengen met verschillende kleuren glazuur. Of je er nu een leuk portret, bloem of gebakje op wilt schilderen, alles is mogelijk.

 

Na het beschilderen, wordt het bordje in de oven met een transparante laatste glazuurlaag afgebakken op hoge temperatuur, waarna het volwaardig en vaatwasmachinebestendig aardewerk is geworden.

Vorstvrije klei

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met vorstvrije klei. Deze klei wordt heel compact na hoog afbakken. Dat zorgt er tevens voor dat de klei erg hard wordt en ook steengoed wordt genoemd. Deze klei is zo gemaakt dat wanneer de werkstukken met glazuur afgebakken in de tuin met weer en wind en tijdens vorst buiten staan, er niets mee gebeurt. Dus heel geschikt voor tuinbeeldjes of tuinschalen. Bijvoorbeeld keramische bloemen op stelen, geveldecoratie, maar ook als liefdevol herdenkingsstuk op een graf.

 

In de workshop kan een ieder zelf kiezen wat er wordt gemaakt. Vooraf hebben we mailcontact over je idee. Er zijn op deze site voorbeelden voor inspiratie, maar elk ander idee kunnen we overleggen. Het hangt namelijk ook samen met de moeilijkheidsgraad van wat je wilt maken, of je wel of geen ervaring hebt, welke gereedschappen nodig zijn en hoe groot je werk is. Daarom is de prijs vanaf 30 euro. Dit is gebaseerd op 3 uur workshop, wanneer je een groter werkstuk maakt, wat meer tijd kost, zijn de kosten 10 euro per uur.

 

De klei kan mat blijven, maar ook geglazuurd worden, wat weer een heel ander effect geeft…

Zwarte klei

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met zwarte klei. Deze klei wordt diep zwart na hoog afbakken. Dat zorgt er tevens voor dat de klei erg hard wordt wat steengoed wordt genoemd.

In de workshop kan een ieder zelf kiezen wat er wordt gemaakt. 

 

Vooraf hebben we mailcontact over je idee. Er zijn op deze site voorbeelden voor inspiratie, maar elk ander idee kunnen we overleggen. Het hangt namelijk ook samen met de moeilijkheidsgraad van wat je wilt maken, of je wel of geen ervaring hebt, welke gereedschappen nodig zijn en hoe groot je werk is. Daarom is de prijs vanaf 30 euro. Dit is gebaseerd op 3 uur workshop, wanneer je een groter werkstuk maakt, wat meer tijd kost, zijn de kosten 10 euro per uur. 

 

De klei kan mat blijven, maar ook geglazuurd worden, wat weer een heel ander effect geeft…

Porselein

Tijdens deze workshop kun je onwijs leuke lampjes maken van puur porselein. En hoe dunner je de porselein uitwerkt, hoe beter de lampjes gaan doorschijnen. Je kunt er zelfs gaatjes in maken…

 

Je kunt ook kleur aanbrengen of de porselein inkleuren en vervolgens verwerken. Je doet ongeveer drie uur over een lampje en tussendoor natuurlijk thee, koffie en wat lekkers.

 

De lampjes worden hoog afgebakken en de elektra is niet inclusief, maar kan apart bij mij worden afgerekend en/of besteld.